YHTEYSTIEDOT

Puusepänliike Aucuparia
Märräntie 38 09220 Sammatti
puhelin 040 765 6872
sähköpostieero.karisto@aucuparia.fi
Y-tunnus 1828282-7

Aucuparia on myös kaappi- korjaamo

Puusepänliike Aucupariassa kunnostetaan vanhoja puuhuonekaluja ja muita esineitä. Myös kunnostustöissä periaate on, että esineen pitää näyttää siltä mitä se on. Vanhoista huonekaluista tehdään ehjiä ja siistejä mahdollisimman pitkälle alkuperäisin ainein ja menetelmin. Mutta tarkoitus ei ole, että kunnostettu huonekalu näyttää siltä kuin se oli juuri valmistuneena. Jos esine on vanha, se saa myös näyttää vanhalta. Puuhuonekalussa näkyy elämisen jälkiä, ja siihen vanhan esineen arvo perustuu. Kunnostettavien huonekalujen esineen rahallinen arvo ei ole yleensä niin tärkeä kuin tunne- tai historiallinen arvo tai ihan vain sopiminen omaan ympäristöönsä. Vanhan kunnostaminen on tavallisesti myös ekologisempi vaihtoehto kuin uuden hankkiminen.

Vanha venäläinen kaappi kunnostettavana.

Keittiön alakaappi kangasalalaiselta sukutilalta.

Perintökaappi Ruovedeltä.

Toiminta-ajatus

Aucuparia valmistaa tuotteita sekä asiakkaan että liikkeen omien mallien mukaan, tai tuotteet suunnitellaan asiakkaan ideoiden ja toiveiden pohjalta.

Materiaalina käytetään umpipuuta ja vaneria. Aucuparia käyttää pääasiassa kotimaisiapuulajeja kuten pihlajaa, tammea, raitaa, leppää, haapaa, koivua tai mäntyä.

Pintakäsittelyssä käytetään mieluiten luonnonmukaisia aineita eli vahoja, öljyjä tai perinteisiä maaleja ja lakkoja.

Aucuparian omat kaapit ovat muodoltaan, pintakäsittelyltään tai yksityiskohdiltaan yksilöllisiä, ellei asiakkaan kanssa toisin sovita. Kaapin mukana asiakas saa Kaappikirjan, kirjallisen selvityksen kaapin tarinasta eli idean syntymisestä, raaka-aineesta ja mahdollisuuksien mukaan sen lähteestä, pintakäsittelystä sekä hoidosta.