YHTEYSTIEDOT

Puusepänliike Aucuparia
Märräntie 38 09220 Sammatti
puhelin 040 765 6872
sähköpostieero.karisto@aucuparia.fi
Y-tunnus 1828282-7

Aucuparia on myös kaappi- korjaamo

Puusepänliike Aucupariassa kunnostetaan vanhoja puuhuonekaluja ja muita esineitä. Myös kunnostustöissä periaate on, että esineen pitää näyttää siltä mitä se on. Vanhoista huonekaluista tehdään ehjiä ja siistejä mahdollisimman pitkälle alkuperäisin ainein ja menetelmin. Mutta tarkoitus ei ole, että kunnostettu huonekalu näyttää siltä kuin se oli juuri valmistuneena. Jos esine on vanha, se saa myös näyttää vanhalta. Puuhuonekalussa näkyy elämisen jälkiä, ja siihen vanhan esineen arvo perustuu. Kunnostettavien huonekalujen esineen rahallinen arvo ei ole yleensä niin tärkeä kuin tunne- tai historiallinen arvo tai ihan vain sopiminen omaan ympäristöönsä. Vanhan kunnostaminen on tavallisesti myös ekologisempi vaihtoehto kuin uuden hankkiminen.

Vanha venäläinen kaappi kunnostettavana.

Keittiön alakaappi kangasalalaiselta sukutilalta.

Perintökaappi Ruovedeltä.

Elämäni jäljet

Elämäni jäljet

Kodin voi ostaa kerralla kaupasta. Tai voimme tilata suunnitelman joltakin ammattilaiselta. Taidehistoriamme tuntee Saarisen Gezeliuksen, Saarisen & Lindgrenin tai Aallon luomia tyylikkäitä kokonaisuuksia.

Mutta koti voi olla myös asujiensa kuva. Voimme antaa sen näyttää mistä olemme tulleet ja miten eläneet eikä vain sitä, mihin asti olemme päässeet. Silloin koti voi sisältää jotakin lapsuudenkodistamme tuotua, jotain muuten perittyä, opiskeluaikana kirpputorilta ostettua, ajan myötä vähitellen hankittua.

Yksilöllinen, itse valittu taideteos, huonekalu, matto tai mikä tahansa kestävä esine kertoo hankkijastaan jotain sellaista mikä ei näy tiliotteessa.

Mutta pysyvyys edellyttää esineitä, jotka kestävät niin aikaa – siis käyttöä – kuin katsetta. Jotain sellaista mitä hankitaan loppuiäksi – ja seuraaviakin sukupolvia varten.