YHTEYSTIEDOT

Puusepänliike Aucuparia
Märräntie 38 09220 Sammatti
puhelin 040 765 6872
sähköpostieero.karisto@aucuparia.fi
Y-tunnus 1828282-7

Aucuparia on myös kaappi- korjaamo

Puusepänliike Aucupariassa kunnostetaan vanhoja puuhuonekaluja ja muita esineitä. Myös kunnostustöissä periaate on, että esineen pitää näyttää siltä mitä se on. Vanhoista huonekaluista tehdään ehjiä ja siistejä mahdollisimman pitkälle alkuperäisin ainein ja menetelmin. Mutta tarkoitus ei ole, että kunnostettu huonekalu näyttää siltä kuin se oli juuri valmistuneena. Jos esine on vanha, se saa myös näyttää vanhalta. Puuhuonekalussa näkyy elämisen jälkiä, ja siihen vanhan esineen arvo perustuu. Kunnostettavien huonekalujen esineen rahallinen arvo ei ole yleensä niin tärkeä kuin tunne- tai historiallinen arvo tai ihan vain sopiminen omaan ympäristöönsä. Vanhan kunnostaminen on tavallisesti myös ekologisempi vaihtoehto kuin uuden hankkiminen.

Vanha venäläinen kaappi kunnostettavana.

Keittiön alakaappi kangasalalaiselta sukutilalta.

Perintökaappi Ruovedeltä.

Perikunnille taisteltavaa

Salkullinen pörssiosakkeita on varmaan suosittu perintö.

Mutta suvun mukana kulkenut taulu, huonekalu, kirjoja, hopealusikoita, jokin pysyvä kertoo menneistä polvista.

Suhde tavaraan on kuitenkin muuttunut. Nopea kierto, uutuus, muodikkuus, ajan henki ovat tärkeämpiä kuin pysyvyys ja jatkuvuus.

Yhä pienempi osa huonekaluista ja muista käyttöesineistä tehdään kestämään sukupolvelta toiselle. Aika harvasta esineestä jää jäljelle mitään, mistä perikuntien sisällä syntyisi kilpailua.

Kulttuuri ja sivistys kuitenkin syntyvät juurista, perinteistä, vuosisatojen ja sukupolvien myötä. Vanha taulu tai ryijy tai perintökaappi kertoo ihmiselle enemmän hänen taustastaan kuin pussillinen soneroita.

Parhaimmillaan jokainen sukupolvi arvostaa menneiden sukupolvien perintöä ja täydentää sitä omalla panoksellaan seuraavia sukupolvia varten.